A sárkányokról

A sárkányokról

 

Naomi műveiben a sárkányok igen sokfélék.

Besorolásuk többféle szempontból lehetséges:

- faj szerint

- súlykategória szerint

- nemzeti hovatartozás szerint

- különleges képességek szerint

 

 

Faj szerint: a kötetekben eddig 51 féle sárkánnyal találkozhattunk

Súlykategória szerint: Naomi háromféle súlycsoportba sorolta a sárkányokat

Nemzeti hovatartozás szerint: egyelőre 10 nemzet kezében láthattunk repülő lényeket

Különleges képességek szerint: eddig öt, a történet szempontjából fontos különleges képességről tudunk

 

Érdekes módon Naominál nem minden repülő hüllőnél található meg egy legendás képesség, a tűzokádás. Viszont a kemény bőr és az erős csontozat még mindig jellemzi a régi mondák ősi lényeit. Különösebb mágikus képességük nincs, bár némelyiknek igen érdekes tulajdonságai vannak. Eddig nyolc kötet jelent meg, melyekben mindig újabb sárkányokat ismerhetünk meg. Természetesen ezek a legendáktól való elszakadások nem jelentenek hátrányt, sőt, érdekesebbé és különösebbé teszik a sárkányokat.

 

 

 

A sárkányok különleges képességei

 

 

A Temeraire szériában rengeteg típusú és tulajdonságú sárkánnyal találkozhatunk a történet folyamán. Vannak, akiknek a legendákból és mesékből jól ismert tűzokádás adatott meg, némelyek savat vagy vizet köpnek, viszont csak egy fajtának adatott meg az Isteni Szél nevű külenleges tulajdonság használata, továbbá az éjjellátást is csak egy francia származású repülő lény kapta meg. Ezek ellenére mégis vannak olyanok, akik semmilyen képesség bírtokában nincsenek. Nekik más célt szentelt a sors.

 

 

Isteni Szél

 

A képesség alapja egy hatalmas üvöltés, mely inkább maga a pusztítás, mint egy hangos lélegzetvétel. A sárkány oldala a levegővételnél olyannyira kidomborodik, hogy bordái recsegnek és majdnem átszakítják használójuk bőrét. Ezen harci technikával megáldott lények egész többágyús fregattokat süllyesztenek a mélybe és az ellenséges sárkányokat a levegőben összezúzzák. Csak a magas rendű és rangú Éteri sárkányok rendelkeznek ezzel a mindent elsöprő képességgel.

 

 

Éjjellátás

 

Ezzel a képességgel ellátva a sárkány képes még akkor is látni az éjszaka sötétjében, amikor teljes holdfogyatkozás van, illetve amikor a felhők eltakarják az éjszaka fényforrását. Remek tulajdonság az éjszakai felderítő alakulatok járőröztetéséhez. Eddigi egyetlen képviselője eme képességnek a francia státuszú Fleur-de-Nuit.

 

 

Tűzokádás

 

Tán sokaknak ismerős a sárkányok eme legendás képessége. Némely sárkány képes hosszú lángcsóvát az ellenfél felé fújni. Akár a sárkányok teljes legénységét és hámját képesek hamuvá égetni. Nagyon kevés sárkány képes erre. Képviselői a tűzokádásnak: a francia Flamme-de-Gloire, a spanyol Flecha-del-Fuego, a török Kazilik és még kettő, akiknek faját nem határozták meg.

 

 

Savköpés

 

Ez a tulajdonság ugyanolyan veszélyes a használójára, mint az ellenségre. A savköpet amihez csak hozzáér, azt hamarosan teljesen felemészti, sőt átmarja még a sárkányok erős csontozatát is. Az alábbi sárkányok tudnak savat köpni: a brit Hosszúszárnyú, az inka Copacati és a japán Ka-Riu.

 

 

Vízköpés

 

Mind védekezésben, mind támadásban remekül megállja a helyét az ilyen tulajdonsággal bíró sárkány. Hiszen tudjuk, hogy milyen kellemetlen, ha a szemünkbe folyik a víz: nos, ez repülés közben valószínűleg még zavaróbb lehet. Az ellenfél sárkánya szinte megvakul, így könnyen sebezhetővé válik. A védelem része viszont a tűzokádók ellen hatásos: elég egy köpet ahhoz, hogy kioltsa a felé áramló tűzrengeteget. Annyira ritka képesség, hogy csak a japán Sui Riu birtokolja ezt a különlegességet.

 

 

Különleges tulajdonságokkal nem bíró sárkányfajok

 

Bizony vannak olyan sárkányok is, amelyek nem rendelkeznek egyik képességgel sem a fentiek közül. Hogy mire tudják használni őket?

 

 

könnyűsúlyúak az ellenség összevarása végett ide-oda cikáznak nagy sebességgel a levegőben, így kifárasztva az ellenfeleket. Továbbá nagy hasznuk van, ha nehézsúlyú sárkány kerül a csatába: egyetlen hatalmas rajként rárepülnek, és jobb esetben súlyosan meg is sebesítik.

 

középsúlyúak tökéletesek arra, hogy tüzéreket tegyenek a hátára, így a mellettük elsuhanó ellenségre nagy erejű és hatású sortüzet tudnak nyitni.

 

nehézsúlyúak előnye ilyenkor a termetükön és tömegükön múlik. Hatalmas súlyt képesek elbírni, így rájuk bombákat szerelnek és azokkal súlytják ellenfeleiket. Másik hasznuk abban rejlik, hogy szinte élő torpedóként képesek szétválasztani az egymást marcangoló ellenfeleket. A magasba emelkednek és onnan zuhanó sziklaként esnek a dulakodók felé, mire azok a hatalmas test látványára ijedten szétrebbennek.

 

 

A sárkányok súlykategóriái

 

Naomi több különböző méretű sárkányt alkotott meg, aminek igen nagy szerepe van a történet folyamán. Az alábbiakban a súlykategóriákat láthatjátok, melyekhez a fajok is be vannak kategorizálva.

 

Könnyűsúlyúak

futárok, súlyúk kevesebb, mint 6 tonna

 

Chasseur-Vocifére

Greyling

Mauerfuchs

Névtelen sárkányfaj

Plein-Vite

Sharpspitter

Winchester

Yu-Lung

 

könnyű harcosok, súlyuk 6-10 tonna

 

Alaman

Flecha-del-Fuego

Garde-de-Lyon

Grey Widowmaker

Li-Lung

Kékpaszkál

Pou-de-Ciel

Roi-de-Vitesse

Szürke Réztestű

 

 

Középsúlyúak

súlyúk 10-18 tonna

 

Akal-Teke

Berghexe

Honneur-dOr

Hosszúszárnyú

Malachit Kaszás

Pécheur-Couronne

Pécheur-Raye

Papillon Noir

Sárga Kaszás

Szögszárnyú

 

 

Nehézsúlyúak

súlyúk több, mint 18 tonna

 

Cauchador Real

Tien-Lung

Chanson-de-Guerre

Chequered Nettle

Defendeur-Brave

Fleur-de-Nuit

Grand Chevalier

Qin-Lung

Kazilik

Parnasszusi

Petit Chevalier

Királyi Réztestű

 

 

Ismeretlen súlycsoportú sárkányok

 

Bright Copper

Copacati

Dakota

Flamme-de-Gloire

Ironwing

Ka-Riu

Lindorm

Másik névtelen sárkányfaj

Sháo-Lung

Shen-Lung

Sui Riu

Xenica

 

 

 
Főmenü

 

 
Idézet

"Laurence kapitány, ön a sárkánya boldogságát tartja a legfontosabbnak. Ez így is van rendjén..."

Celeritas, Őfelsége Sárkánya

 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2012-01-27
 

Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!