Hírek / Frissítések

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

Blood of Tyrants Chapter One és egyéb fordítanivalok

Dawe930115  2013.08.13. 12:57

Bizony, ahogy a cím is elárulja, nemrég publikálták online formában a Blood of Tyrants első fejezetét, ami egy tengarparton idnul, bár ez nem meglepő, hiszen rengeteg tengeri ütközet van a sorozatban.

Az eredeti angol szöveget itt megtaláljátok. Jó szórakozást az angolul értőknek és tudóknak :)

 

A rendszeres látogatóknak valószínűleg feltűnt, hogy már van egy-két fordítás az oldalon, nos, ezt szeretném időről-időre bővíteni. Mivel mi, magyarok még csak a negyedik kötetnél (Elefántcsont Birodalom) tartunk, és nem jelent meg Naomitól egyetlen egyéb kötet sem az országban semmilyen formában, ezért szeretném megadni az idegen nyelvtudást nélkülöző rajongóknak is az olvasás lehetőségét. Nem ígérem, hogy hamar felkerülnek a lefordított szövegek, de igyekszek haladni velük normális tempóban.

A fordítandó művek az alábbiak:

- Throne of Jade - Deleted Scene

- Empire of Ivory - Deleted Scene

- Feast or Famine

- Vici

- In Autumn, a White Dragon Looks Over the Wide River

- Will Supervillains Be on the Final? (Képregény)

- Araminta, or, The Wreck of the Amphidrake

- Purity Test

- Priced To Sell

- Commonplaces

- Lord Dunsany’s Teapot

- Seven Years from Home

Máris 2000!

Dawe930115  2013.05.05. 15:52

Komolyan mondom, hihetetlenek vagytok! :)

Már az ezres jubileum előtt sem gondoltam volna, hogy annyi látogatást megkap az oldal tőletek, arra meg végképp nem számítottam, hogy a 2000-res határt is túllépitek. Most már hajt a kíváncsiság, hogy az ide felnézők miért is kattintanak errefelé, ezért kérlek titeket, hogy fórumban, illetve hozzászólás formájában írjátok le, hogy milyen cél  hozott erre titeket. Ez egyrészt arra jó, hogy megtudjam, mi érdekel titeket igazán a témában, másrészt az ebből levont következtetések alapján megpróbálok még színvonalasabb eredményeket hozni nektek.

9 hónap telt el az előző nagyobb kerek szám óta, aminél én sokkal hosszabb időtartamra számítottam. Egyre kevesebb az olyan időszak, amikor egy látogató sincs az oldalon, és ez nagyon biztató. Nem csak nekem, hanem azok számára is, akiket érdekel a téma, mivel itt könnyen előfordulhat, hogy emberére találnak páran :)

Ezúttal is szeretném megköszönni nektek, hogy ennyien vagytok, és igyekszem majd folyamatosan tartani a frisseket. :)

eBook akció!

Dawe930115  2013.04.29. 20:03

Az eBook olvasóval rendelkező rajongók elé most fantasztikus lehetőség tárul: a His Majesty's Dragon eBook verziója limitált időtartamig most csak 0.99 USD-be kerül az eddigi 6.99$ helyett!

A cikk írásakor ez az összeg friss árfolyam szerint 220-225 forintos intervallum között mozog, ami őszintén szólva nem pénz egy komplett könyvért még akkor sem, ha az elektronikusan jelenik meg. Ha valaki rendelkezik a kiadványhoz megfelelő olvasóval, az ne hagyja ki a nagy lehetőséget, biztosan nem lesz mostanában újra lehetőség rá! Remek kezdeményezés az olvasók felé, nem hiszem hogy pénzhiány miatt, hanem inkább a rajongókkal való kapcsolat fenntartása végett történt az akció.

A rendelési lehetőségeket itt megtaláljátok.

Jó olvasgatást! :)

Fórum és Galéria

Dawe930115  2013.04.10. 16:31

Keresgéltem, kutakodtam, és végül megcsináltam a fórumot és a képtárat.

Így van, elkészült mindkettő említett modul szebb és jobb változata.

Galéria/Borítótervek

A képek tárolásához és bemutatásához a webnode.hu erőforrásait használom fel, ugyanis sokkal gyorsabb és egyszerűbb a kezelése a gportal rendszernél az adminnak és a látogatónak is. Persze az esztétika sem utolsó szempont. Elég szellős és átlátható minden, nekem tetszik. A tárhely nem a legnagyobb, de egy jóideig bőven elegendő lesz.

Fórum

Az sgforum.hu motorjára bíztam, hogy fenntartson egy stabil beszélgetőfelületet az oldal számára. Már elkészítettem néhány topikot, szerintem mindenki megtalálja a magának valót, jó időtöltést kívánok! :)

 

Mindkét oldal esetében figyelembe vettem, hogy mennyire lehet testreszabni a felületet, és elégedett vagyok a lehetőségekkel :)

 

 

Új design... mert már ideje volt

Dawe930115  2013.04.09. 22:45

Üdv Mindenkinek! :)

Bizony, már beérett az idő egy új design elkészítéséhez, melynek több oka is volt. Az egyik ok az, hogy már nincs tél, így már nem volt aktuális a Winter - Cold Breathe téma az oldalon. Elvileg tavasz van, reméljük az igazi is eljön végre.

A másik ok szerintem jóval nyomósabb az előzőnél, bár az sem elhanyagolható. Hírben lehoztam már a Blood of Tyrants angol debütálási időpontját, ehhez szerettem volna készíteni egy témát, kisebb-nagyobb sikerrel. Sajnos még mindig nem vagyok egy nagy képmanipulátor, úgyhogy kénytelenek lesztek beérni ennyivel :)

Mint ahogy a fejlécben lévő dátum is sugallja, nagy valószínűséggel augsztus 13-ig nem lesz új design az oldalon. Egyrészt azért, mert igyekszek minél változatosabb műveket készíteni, így a rendelkezésemre álló jó minőségű képanyag hamar elfogyna. Másrészt azért hoztam ezt a döntést, mert korántsem olyan egyszerű designt csinálni egy magamfajta amatőr szerkesztőnek :)

Mint mindig, most is lelistázom a szerkesztett képek szerzőit, valamint az eredeti műveket:

A fejlécben a Blood of Tyrants borítóján lévő sárkány fejét vágtam be, valamint a szintén borítón lévő feliratot használtam fel.

A háttérkép most sem túl bonyolult szerkezetű, csupán két színt alkalmaztam alapnak, erre jöttek rá a Naomi Novik - Blood of Tyrants feliratok, és végül Maximus feje látható mindkét oldalon, amely kép Daniel Govar tehetséges keze munkáját dicséri. A mű címe: Maximus :)

Mint az látható, a menüszerkezet most rendhagyó  stílusban készült el. Az eddigi designok alatt mindig egy-egy képrészlet ismétlődött, ám most egyetlen egész részletet használtam fel a látványhoz. A kép egy remekmű, a Mayan God (Maja Isten) nevű FanArt részlete, melyet Jennifer Rahier készített művi pontossággal.

 

Remélem nem untátok szét a fejeteket a hosszú monológon, de  így is kevés híranyag van az oldalra. Ha van erőtök, olvassatok tovább :)

Már egy ideje foglalkoztat a Fórum kérdése: maradjon így, ebben a nem túl stílusos formában, vagy inkább legyen egy külön nagy fórum? Jómagam nem szeretem, ha külön oldalon van egy weblap fóruma, de azt hiszem már meg tudom érteni az olyan site-ok tulajdonosait: az alap fórum nem megfelelő semmilyen szempontból. Tehát készítek majd egy Fórumot, amire külön link vezeti majd el az érdeklődőket :)

A másik dolog a Galéria. Szerintem ez a modul sem használható kellőképpen, nagyon összefolyik minden, nem elég átlátható. Erre is fogok valamilyen megoldást keresni, hogy a képek nézegetése egyszerűbb és gyorsabb legyen.

Átnézegettem a videókat, hanganyagokat, úgy tűnt minden rendben van. Ha esetleg hibát, halott linket találtok bármelyik modulban, kérlek titeket, jelezzétek felém. Több szem többet lát :)

 

ui.: a weboldal továbbra is 1024X768 pixeles felbontásban üzemel, a már említett még mindig viszonylag gyakori használat miatt.

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

 
Főmenü

 

 
Idézet

"Laurence kapitány, ön a sárkánya boldogságát tartja a legfontosabbnak. Ez így is van rendjén..."

Celeritas, Őfelsége Sárkánya

 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2012-01-27
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~