Naomi Novik

Naomi Novik

 

 

1973. április 30-án született meg Naomi Novik New York City-ben, aki a nagy sikernek örvendő Temeraire sorozatot írja. Édesapja litván, édesanyja lengyel származású. A Brown Egyetemen angol irodalommal foglalkozott, de áttért a programozásra, amire a Columbia Egyetemen mestervizsgát tett. Valamivel később részt vett a Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide készületeiben, mint designer. Férjével, Charles Ardai-jal jelenleg Manhattanben él.

 

Ezek után visszatért az irodalomhoz, s írónőként folytatta pályafutását. Ez egyet jelentett a His Majesty's Dragon megírásával. A kötetben keverte a fantázia és a történelem világát: sárkányok repkednek a napóleoni háborúk kellős közepén. A kötet 2006-os megjelenésével hatalmas sikert aratott: Peter Jackson azonnal lecsapott a kötetre, s várja a folytatást, hogy filmet tudjon készíteni a történetből. A frissen debütált iromány nagy díjakat is kapott: Compton Crook díj és Hugo díj A Legjobb Novelláért. Maga az író 2007-ben John W. Campbell díjat kapott a Legjobb Új Író címmel.

 

Nem volt megállás, a történet szálai tovább fonódtak. 2007-ben a Throne of Jade, a Black Powder War és az Empire of Ivory is színre került. 2008-ban megjelent a Victory of Eagles, 2010-ben debütált a Tongues of Serpents. A kötetek végig nagy sikert arattak. A 2012 márciusában megjelent Crucible of Gold hatalmas sikereket aratott, hamar eljutott más országokba is. Jelenleg a nyolcadik kötet írja Blood of Tyrants címmel, mely 2013 augusztus 13-án jelent meg. Az utolsó epizód várható címe a League of Dragons lesz.

 

2006-ban megjelent egy összefoglaló kötet In The Service of the King címmel, valamint 2009-ben napvilágot látott az In His Majesty's Service című kötet is. Utóbbi tartalmaz egy extra történetet is.

 

Naomi a sorozaton kívül több történetet is írt. Ezek között van a Will the Supervillains Be on the Final? című képregény is. A második és negyedik kötetekből törölt jeleneteket is kiadott.

További művei:

Araminta, or, the Wreck of the Amphidrake

Commonplaces

Vici

Apples

Feast or Famine

Purity Test

In Autumn, a White Dragon Looks Over the Wide River

Seven Years From Home

Lord Dunsany’s Teapot

Priced To Sell

In Favour with Their Stars

 
Főmenü

 

 
Idézet

"Laurence kapitány, ön a sárkánya boldogságát tartja a legfontosabbnak. Ez így is van rendjén..."

Celeritas, Őfelsége Sárkánya

 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2012-01-27
 

Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!